Incă un pas important spre realizarea drumului expres dintre Satu Mare și Baia Mare

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, au semnat la Baia Mare actul oficial de constituire a asociației dintre județele Satu Mare și Maramureș. La întâlnire au participat și Ioan Rus, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare și Marcel Boloș, președintele Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Pataki Csaba a precizat că după semnarea actului a reușit, împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, să revizuiască contractul pentru studiul de fezabilitate al drumului expres care va lega cele două reședințe de județ. Mai mult, cele două județe au pregătit deja un plan de lucru care a fost trimis Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va prelua finanțarea acestor lucrări.

Scopul acestei colaborări este lansarea planurilor, iar când proiectul de fezabilitate va fi finalizat cu toate autorizațiile obținute, îl vom preda CNAIR, care va pregăti studiul tehnic și va finanța lucrările efective. Acest lucru reduce semnificativ timpul de proiectare” – a accentuat Pataki Csaba, adăugând faptul că realizarea studiului de fezabilitate va dura aproximativ un an.

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de aproximativ 20 de kilometri pe raza județului Satu Mare, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 300 de milioane de euro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.