Primar, la un pas sa fie ucis de un localnic. Vezi motivul

Primarul localitatii bihorene Simian, Iosif Balazsi, a fost atacat cu toporul de un bărbat de 30 de ani, titreaza jurnalistii de la www.ebihoreanul.ro. Agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor.

Atacatorul, Böszörményi István, un localnic în vârstă de 30 ani, l-a aşteptat înarmat în faţa Primăriei.

A venit cu toporul de acasă şi a vrut să mă lovească. Am avut noroc că m-am tras, altfel mă nimerea. A intervenit viceprimarul, care era în apropiere. S-a dus în spatele lui şi i-a smuls toporul”, a explicat Balázsi.

Böszörményi are avea multe amenzi neplătite, iar el a fost obligat să i le pună în plată. Cum nu le-a achitat, a deschis un proces pe numele agresorului său, cerând instanţei de judecată să le înlocuiască cu muncă în folosul comunităţii.

Edilul a reclamat ultrajul întâi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, de unde, după audierea martorilor şi vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere ale Primăriei Şimian, care au surprins atacul, procurorii au declinat cazul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Vineri, noul anchetator care a preluat cazul a dispus inculparea lui Böszörményi István pentru ultraj, prin tentativă de omor.

Din mijloacele de probă administrate în cauză a rezultat că în dimineața zilei de 25 august 2021, în jurul orelor 08:45, în timp ce se afla în faţa Primăriei Comunei Şimian, inculpatul l-a ameninţat cu moartea pe partea vătămată, după care a intenționat să-i aplice o lovitură cu toporul în zona capului, însă nu a reușit acest lucru întrucât victima s-a ferit de lovitură”, se arată într-un comunicat transmis luni pe marginea cazului, de purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă, la solicitarea procurorilor, a fost arestat preventiv de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 30 de zile, măsură pe care, până luni, încă nu o contestase.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.