Data în care trebuie să schimbăm ceasurile

În noaptea de sâmbătă 30 octombrie spre duminică 31 octombrie 2021, mai precis în ultimul week-end din octombrie, vom trece la ora de iarnă. Astfel, la ora 3 dimineața, va trebui să vă setați ceasurile înapoi cu o oră. Ora 3 va fi ora 2. Soarele va apune mai devreme în fiecare zi, însă vom dormi o oră în plus în acel week-end.

Unii oameni nu privesc cu ochi buni ideea de a dormi o oră în plus. Deficitul de vitamina D, moralul scăzut și întreruperea ceasului biologic sunt principalele lor argumente. Acestea sunt toate motivele care au determinat UE să inițieze o procedură de abandonare a schimbării orei în întreaga zonă a UE.

Este important să ascultăm cererea cetățenilor noștri de a nu mai schimba ora. 4,6 milioane de persoane au răspuns la consultarea publică cu privire la această problemă. Se estimează că 20% din populație suferă de probleme fizice sau mentale care au legătură cu schimbarea orei. Acestea sunt adesea grupuri vulnerabile în societate, cum ar fi copii, vârstnici și bolnavi cronici” a declarat Johan Danielsson (grupul S&D), raportorul Parlamentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.