Anuntul facut de Arafat in miez de noapte !

Raed Arafat a fost întrebat dacă românii trebuie să se aștepte din nou la restrictii și dacă sistemul de 1,5-3 la mia de locuitori va reveni. În acest context, șeful DSU susține că nimic nu s-a schimbat, iar regulile sunt aceleași, măsurile fiind luate la nivelul Comitetelor județene.

Sistemul acesta încă există și în legislație nu a fost anulat. Noi am zis clar că în momentul în care cresc incidențele se vor aplica regulile care sunt acum în Hotărârea de Guvern pe incidență. Sigur, dacă o localitate crește la 1,5 – 2 – 3 la mie, sunt măsuri care se iau automat, nu trebuie să mai revină la noi. Automat, se pot lua măsuri la nivel de Comitete județene pe baza incidențelor”, a spus Raed Arafat.

În ceea ce privește reintroducerea purtatului măștilor în spații deschise, Raed Arafat susține că până în prezent nu s-a discutat o astfel de măsură, precizând că totul depinde de evoluția pandemiei la nivel național.

La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă există și dacă ajungem la rata de infectare foarte mare. Acum suntem pe la 2 și ceva %, dar dacă vedem că e o creștere semnificativă care arată că există foarte mulți infectați printre noi, este posibil să se ajungă la anumite reguli despre mască în unele spații, măcar în spațiile aglomerate, chiar dacă ești în spațiu public deschis. Asta nu pot să o exclud și nimeni nu poate să o excludă, dar totul depinde de evoluție. La acest moment, masca e reglementată foarte clar: în spațiile închise și este recomandată în spațiile deschide foarte aglomerate, dar astfel de măsuri pot fi schimbate dacă vedem că răspândirea este una foarte mare”, a completat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.