Covid: Patru localitati din judet se apropie de pragul de 3 la mie !

La finalul ședinței de astăzi, 27 august a Colegiului Prefectural, reprzezentantul Guvernului în teritoriu, Altfatter Tamas, a făcut o prezentare a stadiului campaniei de vaccinare în județ, dar și a incidenței îmbolnăvirilor de covid-19, pe localități.

În patru unități administrativ-teritoriale se înregistrează incidențe cumulate în ultimele 14 zile apropiate de pragul de 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că dacă se păstrează trendul ascendant, în scurt timp aici se vor aplica restricțiile prevăzute de lege.

Acestea sunt: Bătarci, Cămărzana, Târșolț și Tarna Mare, nu întâmplător localități în care și rata de vaccinare a populației este scăzută sau foarte scăzută.

Pentru perioada următoare, prefectul a solicitat Poliției de Frontieră măsuri ferme și o bună colaborare cu partea maghiară pentru asigurarea fluenței traficului prin punctele de frontieră, fiind așteptată o creștere puternică a parametrilor de trafic pe sensul de ieșire din țară. În același timp, Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi vor intensifica verificările persoanelor aflate în carantină, modul de desfășurare a evenimentelor publice, atât din prisma respectării prevederilor legale de protecție și a regulilor de limitare a infectărilor cu coronavirus cât și privind asigurarea ordinii și siguranței.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.