Bursele elevilor ar putea fi majorate pana la 500 de lei ! Vezi de cand

Elevii ar putea primi burse majorate, în cuantum minim de până la 500 de lei, începând cu semestrul II din anul școlar 2021 – 2022.

Creșterile semnificative ar putea avea loc din 10 ianuarie 2022, a transmis joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Propunerea este ca începând din ianuarie 2022 să avem creșteri semnificative ale cuantumului minim.

Cu titlul de propunere, pot să vă spun că de la 100 de lei cuantumul bursei de performanță, elevii au cerut 300 de lei, Ministerul Educației a propus 500 de lei.

Pentru bursa de merit care este acum 100 de lei la nivel de cuantum minim, există, în procesul de consiliere cu Consiliul Național al Elevilor, propunerea să fie diferențiată de merit I și de merit II și să aibă o valoare de 200 de lei cea de merit I și de 250 de lei cea de merit II.

Pentru bursa de studiu care în interior are și un pronunțat caracter de sprijin social, putem lua în considerare un cuantum de 150 de lei, iar pentru bursa de ajutor social care are în spate puternice motive medicale, este vorba de acei elevi bolnavi cronici, sau de acei elevi care sunt orfani de ambii părinți, considerăm că și acolo este nevoie de o creștere, de o dublare de la un cuantum minim de 100 de lei, la un cuantum de 200 de lei.

De asemenea, cel puțin pentru bursele de merit și de studiu, condiția va fi foarte clar stipulată: maximum 10 absențe nemotivate pe semestru”, a precizat ministrul Cîmpeanu, la sfârșitul ședinței de Guvern de joi, 26 august.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.