Asfaltarea pe tronsonul Livada – Orasu Nou, in grafic (Foto)

Lucrările de ranforsare a sistemului rutier pe tronsonul Livada – Orașu-Nou a Drumului Național DN19 de la km 154+280 până la km 171+300 sunt în graficul asumat de constructor, pe întreg traseul în lucru a fost așternut primul strat de asfalt.

Și al doilea strat de beton asfaltic este pus în operă de la km 154+280 până la km 166+500 respectiv de la sensul giratoriu din Livada până la intrarea în Orașu-Nou. A fost de asemenea lărgită, la propunerea prefectului, banda de rulare în două curbe de pe pasul Mujdeni unde se impunea acest lucru pentru creșterea siguranței circulației rutiere. Menținerea mobilizării bune a executantului și condiții meteo favorabile fac posibilă încadrarea în termenul de finalizare de patru luni, respectiv luna octombrie 2021.

Prefectul Altfatter Tamas a solicitat în cadrul întâlnirii de astăzi cu directorul Secției Drumuri Naționale Satu Mare, ing. Petru Ardelean informații detaliate privind și celelalte drumuri aflate în competența Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În ceea ce privește celelalte tronsoane pe drumurile naționale unde se impun lucrări de întreținere curentă a stratului de uzură, compania care are semnat contractul de mentenanță la interveni după data de 1 septembrie 2021 pentru reparații.

Privind pregătirea pentru iarnă, s-a demarat deja aprovizionarea cu material antiderapant care va fi depozitat în toate cele șase districte ale drumurilor naționale (Satu Mare, Livada, Negrești-Oaș, Carei, Tășnad, Supur). Necesarul anual de sare industrială pentru deszăpezire este în medie de 5000 tone.

Un alt proiect foarte important pentru județul Satu Mare, reabilitarea DN 1F pe tronsonul Supur-Tășnad (km 128 – km 140) se află în etapa finală a procedurii de achiziție publică. Pe acest tronson se vor executa lucrări de reciclare a stratului existent, cu aport de balast stabilizat, urmat de așternerea a două straturi asfaltice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.