Reguli noi pentru elevi, in noul an scolar

Utilizarea măştilor textile va fi interzisă în noul an şcolar, toţi elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, precum şi studenţii urmând să poarte numai măşti de uz medical.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă spune că masca va fi obligatorie în spaţiile închise, nu şi în cele deschise, „cu excepţia ceremoniei de deschidere a noului an şcolar, pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomerări de persoane şi că nu se va putea menţine corespunzător distanţarea fizică”.

Activitatea sportivă se poate desfăşura preferabil în spaţii exterioare, iar dacă condiţiile meteo nu permit se poate desfăşura în interior, până la incidenţa de 2 la mie fără masca de protecţie, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Suplimentar faţă de ce a fost prevăzut în anul anterior, măştile utilizate de către elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, precum şi la nivelul universităţilor şi facultăţilor, trebuie să fie măşti de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măştilor textile” mai spune Mihaila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.