Raed Arafat: „Când călătorii nu poartă mască, șoferul să refuze să plece din stație!”

Șeful DSU, Raed Arafat spune ca amenda nu este suficientă pentru cei care nu vor să poarte masca de protectie în mijloacele de transport în comun.

Arafat consideră că singurul care poate rezolva situația în astfel de cazuri este chiar șoferul autobuzului. Acesta ar trebui să refuze, pur și simplu, să mai plece din stație.

Pot să vă spun că acum, venind către dumneavoastră, m-am oprit lângă un autobuz de oraș în care erau cel puțin trei persoane fără mască în el. Nimeni nu le zice nimic! Primul care trebuie să le atragă atenția este cel care conduce autobuzul. Îi vede, îi vede prin oglindă, trebuie să le spună: Mască!

Imi pare foarte rău, dar el este șeful autobuzului! Deci, omul urcă în autobuz fără mască. Cine e în autobuz la momentul acela? Cel care îl conduce! Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz. Foarte politicos, le poate spune: ‘Vă rog, purtați masca!’, ‘Nu port mască!’, ‘Păi, atunci nu plecăm de aici, poftim!’ Care e problema dacă spui unuia care nu poartă mască că nu se mișcă autobuzul?”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.