Sanctiuni mari pentru cei care depoziteaza ilegal deseuri din constructii

Primăria Satu Mare atrage atenția cetățenilor care depozitează ilegal deșeuri din construcții, că Garda de Mediu aplică o sancțiune contravențională cu amendă de la 15.000 la 30.000 lei și poate dispune și confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei, conform H.G. nr.1061 din 10.09.2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Pentru astfel de fapte Poliția Locală sancționează cu amendă cuprinsă între 1.500 și 2.500 lei (persoane fizice și juridice), conform prevederilor cuprinse în HCL nr. 38/28.02.2019, respectiv în H.C.L nr. 11/31.01.2019 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului Public de Salubrizare al municipiului Satu Mare.

În ultima perioadă se constată o creștere a depozitărilor de deșeuri din construcții, motiv pentru care rugăm cetățenii să sprijine Primăria pentru stoparea acestui fenomen prin sesizarea de îndată a Poliției Locale la numărul 0361.919 și/sau fotografierea, înregistrarea faptei pentru identificarea și sancționarea vinovaților.

Se recomandă persoanelor care fac lucrări de renovări sau construcții să apeleze la o companie specializată pentru colectarea deșeurilor și să NU le arunce la punctele de colectare a deșeurilor menajere sau pe domeniul public!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.