Piesa „Bani din cer” se joacă în Sala Mare a Teatrului de Nord (Video)

Joi 26 august, de la ora 19.00, Trupa „Mihai Raicu” reia spectacolul „Bani din cer” de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu.

Piesa lui Ray Cooney este o comedie spumoasă în care sunt implicați un contabil și soția acestuia, peste care aparent cade o „pleașcă” atunci când Henry Perkins (Romul Moruțan) se întoarce acasă cu o servietă plină de bani. Uluită și totodată incitată de acest nou statut de oameni bogați pe care îl capătă, Jean Perkins (Ioana Cheregi) trece printr-o serie de stări care mai de care mai comice, rezultate și în urma unei probleme cu consumul de alcool pe care aceasta o are.

Spectacolul ne prezintă o avalanșă de schimbări de situație, într-un ritm alert, unde personajele se intersectează încontinuu, iar o minciună inițială ajunge la dimensiuni incontrolabile. Fără a conține elemente moralizatoare, suntem incitați să râdem copios de încurcăturile născute dintr-o asemenea întâmplare, nu este nimeni arătat cu degetul, dar se induce subtil o întrebare în conștiința fiecăruia: „Oare eu ce aș face într-o asemenea situație?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.