Român arestat în Ungaria, din cauza condițiilor în care a transportat mai mulți migranti

Un român a fost pus sub acuzare, în Ungaria, pentru trafic de persoane, după ce a vrut să ducă, într-un camion, 59 de imigranţi de la frontiera sârbo-maghiară în Austria. Bărbatul a fost acuzat că le-a provocat transfugilor „un considerabil disconfort fizic şi mental” din cauza condițiilor inumane în care i-a transportat, a anunțat agenția ungară de știri MTI.

Din rechizitoriul Parchetului din Kiskunhalas reiese ca, inculpatul a călătorit din România în Ungaria, la solicitarea unei persoane necunoscute. Într-o benzinărie de lângă localitatea Tököl, în apropiere de Budapesta, a preluat un camion cu care a trebuit să transporte imigranţii.

I-a îmbarcat pe cei 59 de imigranţi ilegali în remorcă, unde i-a pus să stea printre plăci de PAL şi baloţi de paie, într-un miros neplăcut şi fără aer. Călătorii ilegali au fost nevoiți să stea ghemuiţi în poziţii incomode, astfel că, susțin procurorii, „transportul le-a provocat un considerabil disconfort fizic şi mental”.

Acuzatul ar fi primit 1.000 de euro dacă reuşea să transporte imigranţii la destinaţie, însă nu a obţinut banii deoarece transportul a eşuat, se arată în comunicatul citat de agenția MTI.

Procurorii maghiari îl acuză pe bărbatul aflat în arest de trafic de persoane şi hărţuirea acestora. Anchetatorii au propus condamnarea inculpatului și expulzarea acestuia din Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.