Dragoste și sex cu roboții. Păpuși sexuale cu inteligență artificială

Roboții sexuali dotați cu inteligență artificială sunt deja printre noi. Cele mai noi păpuși-robot sexuale sunt în prezent capabile să „simtă” și să rostească fraze simple, se arata într-un articol postat de jurnalistii de la www.digi24.ro

Noile păpuși sexuale vin la pachet cu un bagaj minim „emoțional”, grație unui soft cu inteligență artificială (IA), comparabil cu asistentul personal „Alexa” dezvoltat de Amazon, care a arătat că roboții sexuali s-au vândut extrem de bine în 2020, în special în timpul perioadelor de lockdown impuse de pandemia de coronavirus.

Roboți cu emoții”, „roboți umanoizi”, „roboți-clonă”, „roboți pentru distracție”, sau „Echipament Electronic Inteligent pentru Făcut Sex” au fost câteva dintre temele principale de discuție ale congresului „Dragoste și sex cu roboți”, la care au participat în jur de 130 de specialiști și pasionați de robotică, inteligență artificială, precum și psihologi, sexologi, ori diverși experți în relații interumane.

Oamenii de știință încearcă să prevadă felul în care ar putea evolua viitoarele relații între oameni și partenerii lor sexuali roboți și să anticipeze, în același timp, cât de departe vor ajunge noile tehnologii și în special inteligența artificială.

Experții în robotică și inteligență artificială susțin că nu suntem departe de momentul în care vom avea roboți (inclusiv sexuali) care vor avea capacitate de învățare automată, adică să învețe singuri, din propria lor „experiență”.

În prezent, roboții sexuali își pot aminti detalii legate de filmele preferate ale clientului uman, dacă acesta are copii sau dacă e deranjat de anumite expresii ori porecle. De asemenea, roboții sexuali pot vorbi și își pot dezvolta vocabularul cu ajutorul IA.

Conform lui McMullen, robotul are programate diverse tipuri de personalitate, iar IA permite ca modul de vorbire, vocabularul și chiar și reacțiile să fie conforme personalității selectate.

Actualele păpuși-robot sexuale își pot mișca momentan doar capul, ochii, genele și gura și să răspundă la întrebări simple. „Capul” dotat cu inteligență artificială se montează pe un „corp” obișnuit de păpușă sexuală din silicon.

În cazul păpușii „Harmony”, doar „capul” acesteia valorează în jur de 6.000 de dolari, în vreme ce „trupul” cu setările „din fabrică” are o valoare minimală de 4.000 de dolari.

Pentru cei cu bugetele mai reduse, contra sumei de 3.000 de dolari, oricine o poate cumpăra pe Marvella, o păpușă sexuală în mărime naturală capabilă să vorbească. Clientul poate alege de unul singur tipul de „față” al păpușii sau culoarea pielii acesteia.

Sursa: www.digi24.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.