Profesorii care nu se vaccinează vor fi testați la fiecare 72 de ore. Ce se întâmpla dacă refuză ?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii care nu sunt vaccinați și care nici nu au trecut prin boală vor fi testați la fiecare 72 de ore împotriva COVID-19.

Cadrele didactice care refuză și testarea vor fi suspendate pe perioada existenței unei incidențe de peste 6 cazuri la 1000 de locuitori în localitățile în care activează.

Este vorba despre acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de 6 la mie. Peste prag, pentru acei profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore.

Dacă nu doresc nici să fie testați, testarea fiind asigurată de DSP, sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi care nici nu s-au vaccinat, nici nu au trecut prin boală și nici nu au fost testați” spune Cimpeanu.

Întrebat dacă profesorii în cauza vor fi concediați, ministrul spune ca „Nu concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie, să se odihnească puțin (…) Este greu de înțeles că ai posibilitatea de vaccinare și să nu apelezi, în situația în care nu există alte constrângeri de ordin medical. Luăm în calcul și această variantă”.

Declarațiile ministrului Cîmpeanu au fost făcute într-o conferință de presă ținută alături de ministrul Sănătății.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.