Cea mai mare productie din 2007 incoace ! Recolta la grau a “sarit” de 11 milioane de tone !

Producţie de grâu în acest an în țara este de peste 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare recoltă de la aderarea ţării la Uniunea Europeană, au anunţat, astazi, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Potrivit acelorasi surse, judetul Satu Mare a obținut o producție peste media nationala. 

Cei mai buni ani din 2007 şi până în prezent, potrivit datelor transmise de MADR, sunt 2017, cu 10,03 milioane de tone de grâu, 2018 – 10,14 milioane de tone şi 2019 – 10,29 milioane de tone.

Producţii situate peste media naţională, de 5.346 kg/ha, s-au realizat în vestul ţării, în judeţele: Satu Mare, Timiş, Bihor, Arad, dar şi în judeţele Olt, Caraş Severin, Ialomiţa, Brăila şi Botoşani.

Şi la celelalte cereale – secară, triticale, orzoaică, ovăz, mei, hrişcă etc. – s-au obţinut producţii bune, astfel că producţia totală de cereale până la această dată depăşeşte 15 milioane tone”, mai spun reprezentanţii MADR.

La rapiţă în anul 2021 s-a înregistrat cea mai mare producţie medie la hectar (3.022 kg/ha) din 2007 şi până în prezent, datorită soiurilor folosite, aplicării tehnologiei adecvate cât şi a condiţiilor agrometeorologice favorabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.