Mituri despre vitamina C

Deși are un rol esențial pentru organism, există anumite informații nefondate despre vitamina C. Iată câteva mituri despre această vitamină, dezvăluite de Dr. Vasi Rădulescu.

În timp ce vitamina C are multe beneficii dovedite științific, aceasta are și multe afirmații nefondate susținute fie de dovezi slabe, fie de nicio dovadă.

Iată câteva afirmații nedovedite despre vitamina C:

Previne răceala comună. În timp ce vitamina C pare să reducă severitatea răcelii și timpul de recuperare cu 8% la adulți și 14% la copii, nu le previne.

Reduce riscul de cancer. O mână de studii au legat consumul de vitamina C de un risc mai mic de apariție a mai multor tipuri de cancer. Cu toate acestea, majoritatea studiilor au constatat că vitamina C nu afectează riscul de apariție a cancerului.

Protejează împotriva bolilor oculare. Vitamina C a fost legată de reducerea riscului de boli oculare, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă. Cu toate acestea, suplimentele de vitamina C nu au niciun efect sau pot chiar dăuna.

Poate trata toxicitatea plumbului. Deși persoanele cu toxicitate la plumb par să aibă niveluri scăzute de vitamina C, nu există dovezi solide din studiile efectuate pe oameni care să arate că vitamina C poate trata toxicitatea la plumb”, spune dr. Vasi Radulescu.

Un Comentariu la "Mituri despre vitamina C"

  1. Pingback: Mituri despre vitamina C » Stiri din Satu Mare – Satmareanul – Made in Transilvania

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.