Ce spune șoferul cu BMW care a schilodit un tânăr și i-a ucis soția ?

Trimis în judecată pe 30 iulie, la mai puțin de o lună după cumplitul accident din Baia Mare, Florin Onaci, șoferul care a ucis cu BMW-ul o tinara în stația de autobuz de lângă Vivo Mall în Baia Mare, a fost mutat din arestul Poliției la Penitenciarul Gherla.

Florin Onaci a vrut să încheie cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, sperând la o pedeapsă cu suspendare, dar anchetatorii au considerat că, pentru ce a făcut, trebuie să stea în închisoare.

Ajuns în fața instanței, Florin Onaci a încercat să convingă judecătorul de pericolele la care ar fi expus dacă ajunge în penitenciar.

Florin Onaci i-a spus judecătorului că este conștient de ce a făcut și regretă enorm că din cauza lui a murit o femeie de doar 20 de ani, iar iubitul ei, care are 23 de ani, a rămas fără un picior, și nu vrea să scape de răspundere. Temerea lui este însă că, dacă ajunge în penitenciar, „își vor bate joc de mine cum vor vrea”.

El a povestit că în arestul de la Baia Mare s-a întâlnit cu rude ale tinerei care a murit în urma accidentului produs de el, care i-au spus că abia așteaptă să îl prindă.

Ajuns aici, oamenii care mi-au făcut percheziția m-au întrebat cu ce am ajuns la ei și le-am povestit despre caz, și au zis «vai de capul tău, jumate penitenciarul e plin de ei». Și mi-au zis să nu spun la nimeni despre caz, să le zic că sunt cu altceva, dar a doua seară au început să mă strige după numărul de la mașină, deja știau că vin. Și au mai spus «lasă că ajunge el sus și vede el»”, a scris Vlad Florin Onaci în declarația depusă la dosar, obținută în exclusivitate de Gândul.

Am mers și la psiholog și mi-a spus despre acei «bighidi» că sunt cei mai răi de pe penitenciar și pentru adrenalină fac orice, de la acte sexuale până la omor. (…) Gândiți-vă, dacă sar 5 pe mine, ce o să mai pot face eu, un copil de numai 20 de ani. O să își bată joc de mine cum o să vrea”, a mai scris Florin Onaci în cererea adresată instanței, prin avocatul său.

Judecătoria Baia Mare a considerat însă că el trebuie să rămână în arest preventiv cel puțin încă 30 de zile și i-a prelungit mandatul până în septembrie.

Pentru că dosarul lui a ajuns la instanță, Florin Onaci își execută de acum zilele de arest în Penitenciarul Gherla. Săptămâna viitoare, va încerca să convingă judecătorii de la Tribunalul Maramures să îl lase fie liber, sub control judiciar, fie în arest la domiciliu. Dacă instanța îi va respinge cererea, cel puțin o lună va mai rămâne încarcerat.

Va reamintim ca in seara zilei de 3 iulie, Florin Onaci era în mașină cu fratele său și cu un alt tânăr, pe o stradă din municipiul Baia Mare. Ajuns la un semafor, a oprit pe banda stângă a drumului. Când semaforul a indicat culoarea verde, șoferul a pornit de pe loc și „a accelerat nejustificat”, intrând în virajul la stânga cu o viteză de aproximativ 50 km/h, în condițiile în care limita de viteză la schimbarea direcției de mers este de 30 km/h. Drumul era umed, mașina a derapat, s-a răsucit spre stânga și a intrat cu partea din față în stația de autobuz, unde erau pe bancă trei persoane.

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin situat peste drum de stație.

Pe Denisa, mașina a izbit-o în plin și a proiectat-o prin peretele de sticlă al stației. Soțul ei a fost și el lovit de mașina condusă de Florin Onaci, fiind rănit grav, iar un alt bărbat aflat pe aceeași bancă a scăpat ca prin minune, apucând să își tragă piciorul înainte de impact.

Bărbatul rănit le-a spus anchetatorilor că a văzut cum Florin Onaci a tras de volan stânga, apoi dreapta, „probabil pentru a face drifturi”, iar când a ajuns în dreptul lor, a tras brusc de volan dreapta.

Sursa: www.gandul.ro

Sursa foto: www.vasiledale.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.