Iar se va aglomera la frontiera. Ce spune Prefectura ?

În cadrul sedintei de astăzi, 11 august de la Prefectura Satu Mare s-a luat în discuție asigurarea unor condiții decente pentru ieșirea din țară a cetățenilor români care se vor reîntoarce în perioada următoare în țările de rezidență din vestul Europei.

Punctul de Trecere a Frontierei Petea este printre cele mai aglomerate puncte de pe frontiera cu Ungaria fiind tranzitat de persoane din județele din Moldova dar și din Cluj, Bistrița, Maramureș, Mureș și Sălaj. Valorile medii zilnice de trafic înregistrate la Petea depășesc cu mult cele ale Punctului de Trecere a Frontierei Borș din județul Bihor.

Prefectul Altfatter Tamás a avut astăzi o discuție cu șeful poliției județului Szabolcs-Szatmár-Bereg iar acesta l-a asigurat că va dispune personal suficient în punctele de frontieră pentru a evita blocajele în următoarea perioadă în frontieră.

Tot în analiză la autoritățile maghiare se află și solicitarea din partea autorităților sătmărene de a asigura o linie de tranzit dedicată lucrătorilor transfrontalieri la punctul de la Peleș – Zajta care va fi deschis de luni până vineri în intervalele orare adaptate trecerii spre și de la locul de muncă. În acest fel, lucrătorii transfrontalieri își vor scurta timpii de tranzit și vor decongestiona traficul prin Petea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.