Veşti proaste pentru angajaţii din România !

Ministerul Sănătăţii, printr-un ordin comun cu CNAS, a impus noi reguli de acordare a concediilor medicale, precum şi a indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate.

Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al CNAS, precizează că deciziile au fost luate în vederea utilizării cât mai judicioase a banului public. De concedii medicale ar trebui să beneficieze doar acele persoane care au cu adevărat nevoie de ele, a explicat reprezentantul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Principala modificare ce se aduce prin acest ordin este că românii care merg în zone cu risc COVID nu mai beneficiază decât de 5 zile de concediu de carantina, faţă de 14 zile cât era până acum. Aceste zile de concediu de carantină se suportă din fondul de asigurări de sănătate.

În aceste cazuri vorbim clar despre persoane care decid în interes personal să plece într-o zonă declarată cu risc epidemiologic. Deci, avem acele hărţi, acele statistici în care suntem avertizaţi prin toate canalele că este zonă cu risc epidemiologic ridicat.

În momentul în care eu decid să plec în vacanţă – de exemplu, plec în Marea Britanie, să zicem –, când mă întorc nu este normal să mă bazez pe faptul că statul îmi va plăti 100% concediu de carantină timp de 14 zile, cum era până la 1 august.

Pe de o parte, trebuie să descurajăm deplasările în zonele cu risc epidemiologic, pe de altă parte, sigur că acea persoană trebuie să stea în izolare 14 zile pentru a nu pune în pericol alţi oameni”, explică purtătorul de cuvânt al CNAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.