Noutăți privind cartea de identitate simplă, fără CIP

Simbolurile naționale vor fi prezente pe cartea de identitate simplă, cea care este fără CIP, existând stema națională, drapelul României, iar pe spate există chiar un element în relief unde sunt primele două versuri din imnul național.

Pe verso se mai vede un brâu maramureșean. Mai mult, graficienii lucrează la introducerea drapelului și pe Cartea Electronică de Identitate (n.r. cu CIP), spune Cătălin Giulescu, directorul general al Evidenței Populației din cadrul MAI.

Alegerea noastră pentru gen în loc de “sex” vine dintr-un regulament al UE care se aplică direct pe teritoriul nostru. La nivel european s-a stabilit însă că elementele distinctive cum ar fi sexul se aplică legislația națională, iar la noi ea spune clar că există doar sexul masculin (M) și feminin (F). “Nu există o decizie aprobată în acest sens, dar opțiunile merg către schimbarea termenului “gen” cu “sex”.”, a mai declarat Giulescu la Digi 24.

Acest lucru este însă contrar Regulamentului UE care spune că ar trebui să fie utilizat și termenul X, o opțiune neutră de gen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.