Val de amenzi, in iulie, din partea Garzii de Mediu Satu Mare

În luna iulie, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr total de 80 acțiuni de inspecţie și control.

Principalele acțiuni de inspecție au vizat modul de respectare al prevederilor legale vizând gestionarea deșeurilor la nivelul localităților, respectiv identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri.

Cu această ocazie s-a verificat modul de combatere a buruienii ambrozia și s-au impus măsuri legale în acest sens, după caz. Pentru obiectivele verificate care intră sub incidența I.E.D. s-a urmărit conformarea activităților cu cerințele autorizației integrate de mediu . Au mai fost efectuate verificări la obiectivele finalizate prin fonduri europene, pentru stabilirea modului de conformare la cerințele actelor de reglementare emise pentru proiectele respective.

În urma acestor controale, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.000 lei. Principalele neconformități au fost identificate în domeniul gestiunii deșeurilor.

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.