Cu ce trăsături ciudate au doborât recorduri mondiale unele animale

În Guinness Book se regăsesc unele dintre cele mai ciudate animale de pe pământ care fie sunt foarte mici, fie sunt foarte mari sau sunt capabile de acţiuni deloc obişnuite pentru rasa lor.

1. Peebles, un motan de 2 ani de zile din Illinois, detine Recordul Mondial pentru cea mai mica pisică. Inaltimea sa este de doar 15,25 cm, din cauza unui defect genetic.

2. Dusty, o altă pisicuţă din Texas a dat naştere la 420 de pui pe parcursul intregii sale vieti şi cu această performanţă şi-a câştiga titlul de cea mai fertilă pisică din lume.

3. Titlul de cea mai grasă pisică din lume este deţinut de motanul, Himmy din Queensland, care a ajuns să cântărească la maturitate 21.3 kg. A murit la vârsta de 10 ani din cauza unor probleme respiratorii, cauzată tocmai de obezitate care i-a adus celebritate.

4. Cea mai bătrână pisică din lume, cuprinsă în Cartea Recordurilor, este o felină din Australia pe nume Kataleena Lady, născută în 1977, care a trăit nu mai puţin de 35 de ani.

5. Cel mai bătrân câine din lume a trăit 26 de ani şi 9 luni. Raportat la âsta biologică a oamenilor, ar însemna aproape 185 de ani. Recordul este deţinut de un câine metiş Akita pe nume Pusuke, originar din Japonia.

6. În Cartea Recordurilor se găseşte şi câinele cu cele mai mari urechi. Jack, un patruped din rasa Basset a intrat în Guinness Book, după ce stăpânii i-au măsurat urechile şi au văzut că acestea ating 33,2 cm. Stăpânii au decis să-i asigure urechile patrupedului pentru 44.202 euro.

7. O căţeluşă din Australia a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă cursă de surf făcută vreodată de un câine. Câinele a parcurs pe placa de surf 59,43 metri, în cadrul unei competiţii care a avut loc pe o plajă din California.

8. Un bulldog englez numit Otto a stabilit, în 2015, un nou record mondial pentru devenind câinele care a făcut cea mai lungă cursă de skateboarding.

9. În 2014, o vacă de şase ani, cunoscută sub numele de Manikyam, a fost confirmată ca fiind cea mai scundă vacă din lume de către echipa Guinness World Records. Manikyam a câştigat acest titlu având doar 61,5 cm înălţime.

10. Un python reticulat, deţinut de producţiile Full Moon Productions din Kansas City, Missouri, este cel mai lung şarpe ţinut vreodată în captivitate. Şarpele, în vârstă de 8 ani, are o lungime de 7.67 metri. Potrivit descrierii făcute de oddee.com, şarpele numit Medusa este foarte tolerant şi cuminte, spre deosebire de confraţii din rasa sa, care sunt sălbatici şi imprevizibili.

11. În Cartea Recordurilor şi-a făcut loc şi Zac, un papagal de 25 de ani, care deţine un record mondial Guinness pentru cele mai multe mingi de baschet, care au fost împinse de un papagal într-un minut. El deţine, de asemenea, recordul pentru cele mai multe cutii de sifon deschise de un papagal în 60 de secunde.

12. Bertie, o broască ţestoasă din Carolina de Nord deţine recordul pentru cea mai rapidă broasca ţestoasă din lume. Ea se deplasează cu o viteză de aproximativ 1,6 kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că este de două ori mai rapidă decât o broască ţestoasă obişnuită şi poate termina o cursă de 100 de metri în doar şase minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.