În plină vacanță de vară, șahiștii de la CSM Satu Mare au muncit să cucerească medalii

Festivalul Internațional de Șah de la Arad a bifat o nouă ediție de succes la sfârșit de iulie și început de august. Ediția cu numărul 14 a reunit nume importante din sportul minții. Doar la Open-ul general s-au înscris șahiști din România, Grecia, Republica Moldova, Germania, Austria, Canada și Ungaria.

Dar festivalul a cuprins mai multe turnee, a oferit posibilitatea și celor mici să se lupte pentru întâietate.

În zilele de 30 și 31 iulie s-a desfășurat un Open U10 la șah clasic. Aici, în concurs, s-au înscris trei sportivi de a CSM Satu Mare.

Cel mai bine s-a descurcat Kovacs Balazs, locul 1 la general, la egalitate de puncte cu Ponta-Facalet Zeno-Andrei (ACS Șahistul Pecica). Tot aici, cu 5,5 puncte, din maxim 7, Balazs a încheiat pe locul 1 la categoria sub 8 ani.

În vârstă de 7 ani, Kovacs Balazs s-a înscris și la turneul Arad Open U1600. Aici a acumulat 5 puncte din 9 și a terminat pe locul 4 la categoria Elo 1.150-1.300.

Anterior, Kovacs Balazs a participat în perioada 12-20 iulie la Campionatul Național de șah pe echipe de la Iași. Împrumutat la echipa din Ilfov, sătmăreanul a ocupat locul 4 la șah clasic, 2 la șah rapid și 3 la blitz.

Tot la Arad, Kovacs Abel a fost al treilea la Open-ul U10, categoria 10 ani, cu 5,5 puncte din 7. La Arad Open U1.600, Abel a terminat pe locul 3 la categoria Elo sub 1.150 cu 5 puncte din 9.

La același turneu Open U10, sătmăreanul Seletye Dominik a obținut locul 5 la categoria 10 ani cu 4,5 puncte din 7. Legat de Seletye Dominik, acesta a obținut două locuri 1 la un circuit lunar desfășurat la Oradea. În clasamentul ”clasa a II-a și clasa a III-a”, Dominik a încheiat pe primul loc cu 75,5 puncte, la diferență foarte mare de locul 2. Totodată, la FISCA, la mare, sătmăreanul a obținut un loc 4 la șah rapid U10.

Un alt sportiv de la CSM Satu Mare, Cristian Muntean a obținut locul 2 cu 5 victorii și o remiză la Cupa Tinerii Lei Baia Mare, secțiunea nelegitimați U6. A terminat la egalitate de puncte cu primul loc, la egalitate după primul criteriu, fiind departajați doar de 0.5 puncte la al doilea criteriu de departajare. Turneul s-a desfășurat la finalul lunii iulie.

La CSM Satu Mare, sportivii sunt antrenați de Ciprian Muntean și Margareta Sarivan. La Festivalul Internațional de la Arad, Ciprian Muntean a primit o diplomă din partea organizatorilor, fiind pe locul 2 în rândul antrenorilor.

Pentru clubul sătmărean urmează Festivalul Internațional de Șah de la Satu Mare, din perioada 7-14 august 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.