Apel la actiune lansat de Biblioteca Judeteana !

Biblioteca Județeană Satu Mare se mută la casă nouă, iar activitățile ocazionate de mutarea, în noul sediu de pe Strada Iuliu Maniu nr. 2, a colecțiilor și a întregului patrimoniu sunt în plină desfășurare.

În acest context, conducerea și întregul colectiv al instituției cărții lansează un apel public la acțiune și implicare prin care cheamă întreaga comunitate sătmăreană să participe, în regim de voluntariat, la acțiunile și activitățile întreprinse de bibliotecă.

Prima acțiune se va desfășura pe durata cuprinsă între 9 și 31 august și constă într-o campanie prin care toți sătmărenii sunt invitați să se înscrie la bibliotecă și să împrumute la domiciliu cât mai multe din publicațiile gestionate de Secțiile de împrumut, urmând a le restitui în perioada imediat următoare datei la care se vor redeschide serviciile pentru public, în noul sediu. Permisul de intrare este gratuit și se obține de la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”.

În acest sens, a fost aprobată modificarea Regulamentului intern destinat serviciilor pentru public, astfel încât acesta să permită împrumutul unui număr de maxim 10 publicații, în loc de trei, fără ca nerestituirea acestora în termen de 14 zile să atragă după sine aplicarea penalităților pentru întârziere.

Această campanie vizează atât degrevarea personalului din bibliotecă de o mică parte din munca pe care o implică împachetarea, transportul și manipularea publicațiilor ce trebuie mutate de la un sediu la altul, cât și dorința de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a împrumuta la domiciliu un număr mai mare de unități de bibliotecă din colecțiile uzuale, pentru o perioadă mai îndelungată, fapt ce va conduce la satisfacerea, cel puțin parțială, a nevoii de lectură și informare a publicului cititor.

După data de 31 august, toate serviciile pentru public furnizate prin secțiile de pe Strada Decebal nr. 2 vor fi suspendate, etapizat.

În spiritul ideii că biblioteca publică este a comunității și că întreaga ei activitate este orientată înspre a servi intereselor comunității, îi chemăm pe sătmărenii care apreciază activitatea și serviciile bibliotecii ca în următoarea perioadă să se implice activ, atât cât pot și le permite timpul, în activitățile pe care le presupune mutarea colecțiilor din actualul sediu în cel nou.

Apelul nostru este adresat și agenților economici, mediului de afaceri, unităților comerciale, asociațiilor, ONG-urilor, fundațiilor și altor organizații care pot sprijini biblioteca în baza unor contracte de sponsorizare. Orice contribuție este binevenită: cutii de carton pentru împachetarea și transportul cărților; role de bandă adezivă; markere; vopsele și alte materiale pentru zugrăvit; detergenți, săpunuri, ustensile și aparatură de curățenie; lucrări de zidărie; servicii de transport cu autocamionete etc.

Biblioteca Județeană Satu Mare deține în gestiunea secțiilor și compartimentelor din actualul sediu un număr de peste 380.000 de publicații, care măsoară aproape 8.000 de metri liniari de carte și cântăresc peste 191.000 de kilograme.

Cu îndemnul de a răspunde chemării noastre și din dorința imperativă de a ne muta cât mai repede la „casa noastră”, le adresăm sătmărenilor mulțumiri anticipate pentru susținere și implicare!” este mesajul conducerii Bibliotecii Judetene Satu Mare.

Un Comentariu la "Apel la actiune lansat de Biblioteca Judeteana !"

  1. Pingback: Campanie lansata de Biblioteca Judeteana ! Se cauta tot mai multi cititori ! » Stiri din Satu Mare – Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.