Val de înşelatorii pe internet

Tot mai mulţi români cad în plasa inselatoriilor de pe internet. Este vorba despre accesarea unor pagini false, create să semene cu cele ale unor branduri renumite.

Oamenii sunt astfel păcăliţi să acceseze aceste pagini, crezând că aparţin unor firme de renume, iar apoi, sub pretextul că pot beneficia de diferite oferte super-avantajoase, ajung să îşi introducă datele personale şi financiare pe acele site-uri.

Mihai Rotariu, purtătorul de cuvânt al Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică), arată că multe dintre aceste pagini cu imaginea unor branduri renumite sunt create pe reţelele de socializare.

Atacatorii se folosesc de multiple tertipuri pentru a ne determina să executăm acţiuni care se dovedesc a fi maliţioase. Una dintre metode presupune crearea unor pagini pe Social Media de obicei care copiază denumirea şi identitatea unor branduri cu reputaţie.

Atacatorii publică pe aceste pagini concursuri sau oferte promoţionale false. Scopul este de a determina utilizatorii să acceseze link-uri maliţioase, introducerea unor date personale, financiare, de autentificare pe site-uri phishing folosindu-se pentru a ne convinge de un scenariu de obicei care implică iniţiative promoţionale închipuite”, a precizat Rotariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.