Ce obiecte sa nu lasi in masina pe vreme de canicula ?

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face câteva recomandări utile pe timp de caniculă. Mare atenție, de pildă, la ce aveți în mașină în aceste zile.

Pompierii spun că există riscul ca unele obiecte pur și simplu să explodeze dacă sunt expuse la temperaturi ridicate. Chiar și gelul antibacterian poate provoca probleme serioase atunci când se încălzește prea tare.

1. Tuburile de deodorant se pot deforma la căldură excesivă, iar conținutul de aerosoli devine extrem de periculos în aceste condiții.

2. La temperaturi ridicate, brichetele devin adevărate surse de risc, provocând deteriorarea parbrizului sau a banchetelor.

3. Gelul antibacterian, frecvent utilizat în această perioadă, conține substanțe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze.

4. Evident, orice alte obiecte care pot exploda la căldură nu au ce să caute în mașină, dacă este caniculă. Atenție, de asemenea, unde lăsați/aruncați mucurile de țigară.

5. Pe de altă parte, nu lăsați niciodată copiii, bătrânii sau animalele singure în autovehicule închise! Când temperatura unui copil ajunge la 40 de grade, organele interne încep să cedeze, iar la o temperatura de 41,6 grade poate surveni decesul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.