Trei morti in urma unui incendiu la Penitenciarul Satu Mare. Ce pedeapsa au primit faptasii ?

Un orădean a fost condamnat la 15 ani de închisoare, iar alţi doi la câte 14 ani de detenţie, după ce, anul trecut, în timp ce erau încarceraţi, au baricadat celula și au dat foc saltelelor, provocând moartea altor trei persoane încarcerate, intoxicate cu monoxid de carbon, titreaza www.ebihoreanul.ro. Totul s-a întâmplat la Penitenciarul Satu Mare.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 19 martie, anul trecut, imediat după apelul de seară, într-o celulă din Penitenciarul Satu Mare, unde se aflau 10 bihoreni. Deţinuţii au blocat cu paturile uşa celulei situate la etajul III al clădirii, au adunat saltelele şi le-au dat foc, înghesuindu-se apoi cu toţii în baie, unde aveau şi un mic geam, pentru aerisire.

Fumul a pătruns, însă, rapid, şi în încăperea în care oamenii stăteau claie peste grămadă. Trei dintre ei au murit în scurt timp, iar doi au fost găsiţi inconştienţi de pompieri.

În cazul lui Lakatos, judecătorul a observat că vine dintr-o comunitate cu potențial criminogen ridicat, Mermeje dintr-o familie toxică, unde violenţele provocate de tatăl său vitreg alcoolic erau la ordinea zilei şi, în plus, fusese diagnosticat cu tulburări de personalitate, fiind instabil şi impulsiv. În schimb, culmea Hendre, cel care îşi asuma fapta, crescuse într-o comunitate de romi liniștită, pentru care nu este specifică infracționalitatea.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.