Imnul National: Interpretare de zile mari (Foto)

Ziua Imnului Naţional a fost marcată astăzi la Monumentul Ostașului Român printr-un ceremonial solemn. Manisfestările s-au încheiat cu intonarea Imnului Național de către trei eleve de la Școala de Arte și defilarea Gărzii de Onoare.

Versurile imnului naţional aparţin lui Andrei Mureşanu (1816-1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluţia de la 1848.

Muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854), poet şi etnograf, om de mare cultură, cântăreţ şi autor de manuale de muzică.

Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998 care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.