Azi e Ziua Imnului National. Ceremonia de la Satu Mare (Foto)

Ziua Imnului National a fost sărbătorită azi începând cu ora 10.00 la Monumentul Ostașului Român din Piața Vasile Lucaciu, la manifestare fiind prezenți numeroși cetățeni alături de reprezentanții Parlamentului, ai administrației guvernamentale, județene și locale.

Mesajul vibrant al Imnului Național a fost transmis audienței printr-o interpretare de excepție a acestuia de un grup de eleve de la Liceul de Artă din Satu Mare, acompaniate de plutoanele de militari prezente în dispozitiv și în final de întreg publicul prezent.

Prefectul Altfatter Tamás a dat citire mesajului transmis de prim-ministrul Guvernului României, Florin Cîţu:

Versurile imnului nostru național, ‘Deșteaptă-te române’, i-au însuflețit pe români în cele mai importante momente ale istoriei de după perioada pașoptistă, transmițându-ne și astăzi mesajul mobilizator care a inspirat atâtea generații până acum. Ori de câte ori îl auzim, Imnul Național trezește în noi încrederea că avem puterea de a ne solidariza pentru interesul comun, acela de a trăi într-o Românie democratică, modernă și dezvoltată, în care fiecare român să se simtă împlinit. Mesajul său puternic va continua să ne inspire valorile trainice ale libertății, dreptății și adevărului, apărate cu îndârjire de generații de români. La mulți ani Imnului Național!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.