Noi reguli de la 1 august ! Raed Arafat le-a anunțat chiar acum !

Secretarul de stat în MAI, șeful DSU Raed Arafat, a declarat că este posibil ca România să nu mai permită accesul persoanelor nevaccinate în mall, la finalul săptămânii.

Raed Arafat spune că, înainte, dacă rata de incidență trecea de 3 la mia de locuitori, atunci locațiile erau închise. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai spune că ar fi o soluție intermediară care prevede ca mall-urile să rămână deschise doar că persoanele care vor intra în incinta magazinului vor fi doar cele vaccinate.

Eu vă dau un exemplu. Dacă avem creșterea incidenței peste 3 la mie și măsura care era înainte era să le închidem înainte, poți să vii cu o măsură intermediară, să spun că le lăsăm deschise, dar să intre acolo doar cei vaccinați. Poate fi o soluție. Și chiar dacă dintre trei vaccinați, unul e pozitiv și transmite celuilalt, acela va avea o formă ușoară.”, spune acesta.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că această soluție a fost gândită pe baza supraaglomerării locației respective. El spune că măsura a fost implementată ți în alte țări, argumentul fiind aglomerația din weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.