Măsuri de relaxare de la 1 august. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat ieri, 26 iulie, Hotărârea numărul 50 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost stabilite noi măsuri de relaxare, care ar putea intra în vigoare de la 1 august. Ce s-a decis în privința nunților și botezurilor, evenimentelor culturale sau competițiilor sportive.

Se propune ca organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.08.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Totodata, se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.08.2021, cu participarea a maxim 200 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 150 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din
localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.