Top trei alimente ideale pe canicula

Este deja cunoscut faptul că hidratarea este cheia în zilele caniculare. În ceea ce privește mesele, nutriționistii insistă să nu sărim peste niciun moment important al zilei. Salatele, grătare însoțite cu garnituri ușoare și apa fac minuni în perioadele de arșită.

Iată trei alimente ideale pe vreme de canicula:

Trecând peste faptul că absolut toată lumea îndrăgește gustul pepenelui verde, el are și numeroase beneficii pentru organism. Pepenele verde este o gustare de vară dulce şi răcoritoare, care nu îngrașă. Dacă consumați pepene, veți știi că oferiți organismului atât hidratarea necesară, cât și nutrienţi esenţiali. Pepenele conţine aproximativ 90% apă.

Nu omiteți să mâncați rosii. Acestea conțin peste 94% apă. Conţinutul lor nutriţional oferă un aspect sănătos pielii și vă ajută să pierdeți și din greutate. În plus, roşiile nu conţin colesterol şi sunt bogate în potasiu, vitamina C şi calciu.

Nu uitați sub nicioformă de castraveți. Are un conţinut ridicat de apă şi, în plus, contribuie la hidratarea organismului, în special în anotimpul cald. Castraveţii furnizează organismului numeroşi nutrienţi, precum calciu, magneziu şi potasiu, fiind totodată, săraci în calorii, grăsimi, colesterol şi sodiu.

Evitați însă să combinații roșiile alături de castraveti. Specialiștii spun că nu este o alegere bună pentru stomac. Asta pentru că roșia se digeră mai lent, în timp ce castravetele este digerat rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.