Incepe tabara de pian de la Satu Mare

Luni, 26 iulie incepe la Satu Mare „Tabăra de vară Resonnance”, eveniment în care sunt programate cursuri de măiestrie dedicate tinerilor pianiști, bursierii Resonnance, două recitaluri de pian precum și un concert de solidaritate la Căminul vârstnicilor St. Jude Taddeus din Foieni. Evenimentul tine pana la data de 31 iulie.

Tabăra va cuprinde ateliere de pian, fenomenologia sunetului și a gestului, muzică de cameră și forme muzicale susținute de prof. dr. Lavinia Dragos, pianist și director artistic Resonnance Romania, prof.dr. Diana Iulia Simon, compozitor și profesor de pian la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti București și prof. Raluca Burcea, compozitor și profesor de pian la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti București. În cadrul atelierelor va fi prezentată și o lucrare contemporană scrisă pentru tineri: „Suita concertantă pentru două piane și orchestră Don Quijote” compusă de Diana Iulia Simon, compoziție aflată printre proiectele câștigătoare ale inițiativei UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Romania) pentru marcarea celor 100 de ani de existență.

Bursierii Resonnance sunt elevi ai Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, a Liceului de Artă „Stefan Luchian” din Botoșani și a Liceului de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare. Petru Burcea, Patrisia Dragoș, Paul Alexandru Ilie, Alexandra Marițencu, Fabiani Prcsina, Carina Tănase Ene, Mihai Țigaret și Daria Vasile sunt tineri pianiști susţinuţi în cariera lor artistică de Asociaţia Resonnace România, cărora li se vor alătura doi sătmăreni Zsuzsa Struczuj și Cristian Torja, în cadrul recitalului de pian susținut în data de 29 iulie, ora 18.30 în Sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare. Sunt tineri care au deja în palmares premii naţionale şi internaţionale.

Cel de-al doilea concert va avea loc vineri 30 iulie ora 18 la Castelul din Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.