Ce țări din Europa impun pașaport de vaccinare

Certificatul de vaccinare a devenit o nouă realitate în statele europene care se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de COVID-19, titreaza www.digi24.ro.

Franța

Franța, unul dintre cele mai afectate state europene de noul val pandemic, a impus noi restricții pentru persoanele care nu dețin un certificat de vaccinare.

După ce a sesizat o creștere cu 193% a gradului de îmbolnăvire în rândul francezilor, în decurs de doar o săptămână, guvernul de la Paris a decis sa impuna obligativitatea permisului sanitar care atestă că o persoană este imunizată împotriva COVID-19 pentru accesul în cinematografe, muzee sau teatre. De asemenea, începând cu 1 august, permisul sanitar va fi necesar și pentru a putea să urci într-un avion sau tren pentru a călători pe teritoriul francez.

Grecia

În urma unei noi creşteri a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, cauzată de varianta “Delta” a coronavirusului, Grecia a impus săptămâna trecută ca lucrătorii nevaccinaţi din restaurante şi turism de pe unele insule turistice principale ale țării să se testeze de două ori pe săptămână, într-un efort de a salva sezonul de vară. De asemenea, în Grecia, zonele la interior sunt declarate zone non-covid, unde le este permis accesul doar acelor persoanele care dețin un certificat sanitar COVID-19 care demonstrează că au trecut prin boală sau care au fost imunizați. Un detaliu important constă în faptul că minorii din Grecia pot intra în restaurante doar dacă prezintă un test rapid anti-covid făcut în ziua respectivă.

Italia

În Italia, din 6 august se va introduce măsura obligativității permisului sanitar pentru ca cetățenii să aibă acces la piscine, săli de sport, cinematografe, teatre și de asemenea, pentru a participa la concerte, târguri sau congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare. Italienii care vor să participe la aceste activități vor trebuie să demonstreze că au fost vaccinati, au trecut prin boala covid-19 sau că au făcut un test PRC cu rezultat negativ.

Austria

Austria este un alt stat european care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare pentru a permite locuitorilor să aibă acces la activitățile de divertisment sau de recreere. Din 22 iulie, cetățenii care vor să meargă la piscină, la sălile de sport, la muzee, la cinematografe sau la teatre și, de asemenea, cei care vor să participe la concerte sau la evenimente cu un număr destul de mare de oameni sunt obligate să dețină permisul sanitar care atestă că sunt imunizați împotriva COVID-19.

Marea Britanie

În Marea Britanie, permisul sanitar care atestă imunizarea împotriva COVID-19 va fi obligatoriu pentru toate persoanele care vor să participe la evenimentele culturale sau vor să se distreze în cluburi. Măsura se va aplica din toamnă, pentru a da răgaz persoanelor adulte să se vaccineze. Din 19 iulie, sectorul ospitalității și sectorul cultural din Marea Britanie au primit unda verde pentru o redeschidere completă, în ciuda faptului că rata de infectare a ajuns la cel mai înalt nivel din luna ianuarie și până în prezent.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.