Azi se deschid Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cine este satmareanca din Lotul Romaniei ? (Foto)

Astăzi, 23 iulie, are loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, de la ora 14.00 (ora României), pe Stadionul Naţional Olimpic, momentul culminant fiind parada delegațiilor. România este reprezentată la Jocurile Olimpice 2020 de 101 sportivi, iar canotoarea Mădălina Bereș și înotătorul Robert Glință sunt purtătorii drapelului național.

Din delegatia Romaniei face parte și o satmareanca, Claudia Pop (Claudia Cuic).

Împăratul Naruhito va asista, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, însă nu va fi cazul şi pentru împărăteasa Masako.

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice reuneşte peste 11.000 de sportivi care vor concura în 339 de probe, în 33 de sporturi.

Vor fi prezente delegații din 205 țări și teritorii, iar pentru a doua ediție consecutiv, la Jocurile Olimpice va exista și o delegație a refugiaților.

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, tir cu arcul, judo şi tenis. Din echipa de baschet 3×3 (4 jucătoare + 2 rezerve), face parte si satmareanca Claudia Monica Ćuić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.