Zeci de satmareni cer despagubiri dupa inundatii

În cadrul sedintei de astăzi, 22 iulie a Colegiului prefectural, directorul de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţia Socială Satu Mare, Ildiko Tivadar a făcut o informare legata de ajutoarele de urgenţă acordate de AJPIS Satu Mare în perioada 1 ianuarie 2021 – 22 iulie 2021.

Au fost depuse şi soluţionate un număr de 50 de cereri pentru acordarea unui ajutor de urgenţă din bugetul de stat. Toate cele 50 de cereri au fost depuse de persoane cu domiciliul pe raza comunei Beltiug, care au solicitat ajutor de urgenţă în vederea depăşirii situaţiei de necesitate în care se aflau după fenomenele hidrometeorologice periculoase, ploi abundente şi a inundaţiilor inregistrate din data de 13 mai.

Urmare a efectuării anchetelor sociale de către inspectorii sociali din cadrul AJPIS Satu Mare și asistentul social din cadrul Primăriei comunei Beltiug, precum și a proces verbal privind constatarea și evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost propuse spre acordare la un număr de 49 de cereri suma totală de 103.500 lei. Sumele propuse au variat între 500 lei și 7.000 lei în funcție de gradul de distrugere a locuinţei şi a bunurilor deținute de familie sau de persoana singură constatate de către Comitetul Județean de Urgență Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.