Se reziliaza contractul de concesiune ! Ce va fi cu strandul din Satu Mare ?

Contractul de concesiune al strandului din Satu Mare va fi reziliat, a anunțat astăzi, 22 iulie, primarul municipiului, Kereskenyi Gabor.

Edilu spune ca dorește ca strandul sa devin accesibil satmarenilor, motiv pentru care va cere rezilierea contractului dintre Beny Alex și municipalitate. Potrivit acestuia, firma nu și-a îndeplinit obligatiile prevazute în contreact. Mai mult decât atât, acesta este al doilea an consecutiv în care strandul este închis.

Dorim ca Ștrandul Municipal să redevină accesibil sătmărenilor. Primăria Municipiului Satu Mare va solicita încetarea contractului dintre municipiul Satu Mare și concesionarul Beny Alex. Considerăm că firma nu și-a îndeplinit obligațiile asumate, iar în aceste condiții contractul nu mai poate continua. Este al doilea an consecutiv în care ștrandul nu este deschis, în care acest serviciu public nu este prestat. Primăria este decisă să redea ștrandul sătmărenilor !”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Beny Alex cere de la Primărie 26 de milioane de lei, cu titlul de investitii neamortizate.

Va reamintim ca strandul a fost concesionat de Beny Alex pe 49 de ani, în 2008. La acea vreme, terenurile erau libere de sarcini, astfel ca firma a început investitiile. Însa, in 2017, o satmareanca a dat în judecată atât Primaria cât și firma Beny Alex, sustinand ca unul dintre bazine este construit pe un teren de-al ei, motiv pentru care a cerut despagubiri de milioane de lei.

Judecatorii i-au dat dreptate satmarencei, stabilind suma de 7,9 milioane de lei. Însă soluția Tribunalului Satu Mare a fost atacată atât de Beny Alex cât și de Primărie. În aceste condiții, cei de la Beny Alex au decis sa nu deschidă strandul, având în vedere, în conceptia acestora, ca după rejudecarea cazului suma ar putea sa crească. De asemenea aceștia sunt nemultumiti de întreaga situație, având în vedere ca la inceperea investitiilor, pe hârtie, terenurile erau libere de orice sarcini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.