Scandalul recorectarii lucrarilor la Bac. Prefectul cere sesizarea ministrului Educatiei

Inspectorul general al ISJ Satu Mare, Anișoara Boitor, a prezentat astăzi, 22 iulie, rezultatele Evaluarii Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a precum și rezultatele examenelor naționale de Bacalaureat. Prefectul Altfatter Tamas cere sesizarea ministrului Educatiei, în urma scandalului recorectarii lucrarilor de la Bacalaureat.

Dacă la rezultatele evaluarii naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a nu a fost nici o remarcă, obținând cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani, cu o promovabilitate de 76,25%, la rezultatele naționale de Bacalaureat s-a observat numarul mare de contestații depuse. La nivelul județului Satu Mare s-au depus 1052 contestații, dintre care 627 la limba și literatura română, din 1831 de candidați prezenți la Examenul național de Bacalaureat.

În urma soluționării contestațiilor, județul Satu Mare a înregistrat cea mai mare creștere a procentului de promovalabilitate la nivel național(6,2%), astfel promovabilitatea la nivelul județului Satu Mare a crescut de la 63,64% la 69,83%.

De remarcat este faptul că lucrările redactate de elevii din județul Satu Mare au fost evaluate în centrele zonale de evaluare organizate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, asta al doilea an la rând. Cele 1052 de lucrări contestate au fost reverificate de către o comisie dintr-un alt județ, la 851 rezultatul s-a modificat in sus, la 36 au rămas neschimbate, restul de 165 au fost modificate in jos.

Prefectul Altfatter Tamas a solicitat Inspectoratului Şcolar Satu Mare ca acest lucru sa fie anunţat Ministerului, ca astfel de evenimente să fie evitate pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.