A fost receptionata autogara de pe Botizului (Fotogalerie)

Astazi, 21 iulie, a avut loc recepția lucrărilor de contrucție a terminalului de călători de pe str. Botizului. Următoarea etapă presupune implementarea sistemul de managment al traficului, care se află în faza de licitație.

Satu Mare va avea un terminal trans-județean care să ofere condiţii decente şi confort celor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun sau tranzitează municipiul.

,,Satu Mare va avea o autogară modernă, construită din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 33 milioane de lei și include și cele 11 autobuze hibrid care deja circulă pe străzile municipiului, precum și un centru de monitorizare a transportului public de călători. Pentru lucrările de construcție a terminalului de călători s-au alocat 6 milioane de lei, o investiție substanțială care vine și în sprijinul persoanelor care fac naveta”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Construirea terminalului de călători, implementarea sistemului de management al traficului și achiziția de autobuze hibrid sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, proiec cu o valoare totală de 32.960.027 lei. 

Photo by Balog Zsolt – www.balogzsolt.com
Photo by Balog Zsolt – www.balogzsolt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.