Un politist din Satu Mare premiat de ministrul de Interne (Foto)

Comisarul Dan Burzo de la Poliţia de Frontieră Satu Mare a fost distins cu Emblema de Onoare a MAI de către ministrul de Interne Lucian Bode, în cadrul evenimentului organizat luni, 19 iulie, ocazionat de „Ziua Ministerului Afacerilor Interne”.

burzo a destructurat două reţele de trafic de migranţi care acţionau pe zona de nord-vest a României. Totodată, a participat în calitate de organ de constatare în documentarea a 20 de dosare penale pe linia trecerii frauduloase a frontierei de stat de către persoane de origine afro-asiatică, fiind cercetate un număr de 103 persoane. Pe linia contrabandei cu produse accizabile ofiţerul a coordonat activitatea de cercetare penală în 20 dosare penale.

Tot cu acest prilej, ministrul Lucian Bode a acordat Emblema de Onoare a MAI angajaților din Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al MAI, care s-au evidențiat prin acte de eroism, fapte deosebite sau acțiuni civice de amploare în sprijinul comunităților.

Ziua Ministerului Afacerilor Interne poartă, în primul rând, încărcătura istoriei, tradiției, a faptelor de onoare pe care fundamentăm parcursul acestei instituții importante. În același timp, este un moment de reflecție cu privire la prezent, la ceea ce avem de făcut pentru a crește prestigiul  acestei instituții printr-un efort colectiv, menit să consolideze gradul de încredere al cetățenilor și al comunităților în activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Este foarte important să păstrăm tradiția, să apărăm și să cultivăm acele valori care ne fac puternici ca instituție. Patriotismul, solidaritatea, corectitudinea – sunt valori care trebuie să însuflețească misiunea fiecărui angajat din Ministerul Afacerilor Interne și să definească activitatea de zi cu zi în această instituție”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.