Cursa Bruxelles – Iasi, redirectionata pe Aeroportul Satu Mare: „Ne-au minţit şi ne-au lăsat în câmp”

Meteorologii au emis în aceasta seara (azi, 19 iulie), o avertizare Cod roșu de furtuni pentru mai multe localități din județul Iasi, dând peste cap traficul aerian. Mai exact, cursa Bruxelles-Iași a fost redirecționată pe aeroportul din Satu Mare.

Un pasager aflat la aeroportul din Satu Mare a povestit pentru Antena 3 situaţia în care a fost pus să aştepte mai bine de două ore în exteriorul aeroportului fără ca nimeni să îi comunice clar atât lui cât şi altor pasageri care au şi copii de numai două luni soluţii pentru a ajunge la destinație în siguranță.

În momentul de față suntem de aproape două ore în exteriorul aeroportului din Satu Mare. Nu am intrat în aeroport suntem ca să citez pe directorul aeroportului, „suntem fizic în România dar nu și legal”.

Am zburat aici cu compania Wizz Air care, deși inițial în timpul detour-ului ne-a comunicat că în momentul în care furtuna se va liniștii vom putea încerca din nou să mergem la Iași.

Odată ajunși aici ni s-a spus că va trebui să coborâm și ulterior s-a spus că niște autocare care încă nu au apărut ar urma să poată să ne ducă la Iași. Ceea ce înseamnă 10 ore cu copiii, dintre care unii de două luni. Este incredibil și inadmisibil la ora actuală ce se întâmplă”.

Pilotul încă se ascunde în avion. Doi reprezentanți ai poliției locale și doi de la Poliția de Frontieră împreună cu un echipaj suplimentar încearcă să creeze o zonă de barieră pentru oamenii care sunt complet nemulțumiți de oferta pusă la dispoziție de Wizz Air, să creeze o zonă de buffer, presupun să nu intrăm înapoi în avion, altfel nu înțeleg de ce sunt protejați”, spune pasajerul.

Sursa: www.antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.