Mita. Sef de Politie, implicat

În cursul zilei de miercuri, 14 iulie, polițiștii anticorupție au realizat prinderea în flagrant a unui bărbar, persoană fără calitate specială, imediat după ce a oferit aproximativ 5 m steri material lemnos unui ofițer de poliție pentru ca acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu.

În schimbul mitei, polițistul (împuternicit la comanda Poliția orașului Ardud),  ar fi trebuit să nu înainteze dosarul penal în care bărbatul era cercetat pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere, unității de parchet competente.

Ofițerul de poliție a formulat denunț la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupție Satu Mare, la data de 26 mai, prin care sesiza faptul că o persoană i-a oferit cu titlu de mită cantitatea de 20 mc material lemnos pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu, acesta având calitatea de suspect într-un dosar penal în care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Denunţul a fost înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare iar, ulterior, au fost efectuate acte de procedură penală, fiind organizată inclusiv activitatea de prindere în flagrant.

Ca urmare a acțiunii flagrante, ieri, 14 iulie 2021, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, specifica DGA pe pagina sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.