Bilantul recensamantului in judetul Satu Mare

În acest moment ne aflăm în etapa finală a recenzării în teren a exploatațiilor agricole în cadrul Recensământului General Agricol 2020. În județul Satu Mare au fost recenzate 99,324% din totalul exploatațiilor agricole, până la data de 14 iulie 2021 au fost recenzate un număr de 58.305 exploatații agricole dintr-un număr total de 58.694.

Procesul de recenzare a exploatațiilor agricole a fost finalizat în 43 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Satu Mare, în 6 UAT-uri recenzarea se situează peste media de colectare a datelor pe județ, în timp ce în 16 UAT-uri se plasează sub media de colectare județeană.

La nivel național au fost recenzate 98,63% din totalul explotațiilor agricole, ceea ce face ca județul Satu Mare să fie peste media pe țară în ceea ce privește stadiul colectării datelor în teren.

Procesul de colectare a datelor în teren direct de la exploatațiile agricole/fermele din județul Satu Mare a demarat pe data pe data de 10 mai 2021 și se va încheia pe data de 31 iulie 2021, conform Programului calendaristic pentru pregătirea și organizarea Recensământului General Agricol – runda 2020.

Colectarea datelor se realizează pe baza dispozitivelor electronice, în teren acționând un număr de 308 recenzori coordonați de un număr de 61 recenzori-șefi și un coordonator județean. Procesul de colectare, procesare, analiză și validare a datelor de la RGA -runda 2020 este complet digitalizat, fiind o premieră pentru cercetările statistice exhaustive ( toate unitățile statistice investigate, în cazul de față exploatațiile agricole) desfășurate de către Institutul Național de Statistică (INS).

La data de 31 iulie, aplicația instalată pe tabletele electronice (SurveySolutions) cu care se colectează și procesează datele statistice va fi închisă, iar procesul de recenzare va fi finalizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.