Arta ca instrument umanitar

Tocmai ce se încheie încă o săptămână plină de activități interactive și culturale la Fundația Hans Lindner prin proiectul „Arta ca instrument umanitar” sprijinit de Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” și Primăria Satu Mare.

Beneficiarii proiectului au fost copiii din Centrul de Plasament Floare de Colț Halmeu, care au avut parte de niște zile acompaniate de invitați consacrați în domeniul culturii din județul nostru. Fiecare zi a avut o altă tematică caracteristică naţionalităţilor din județ: română, maghiară, șvăbească, ucraineană, rroma, însoțite de arta gastro-culinară specifică acestora.

Întreaga perioadă a fost colorată de către interacțiunea dintre copii, artiști și oamenii de cultură, astfel s-a creat o legatură sufletească între participanți care și-au împărtășit sentimentele creative și artistice. Având în vedere că arta poate avea puteri vindecătoare, de depășire a propriilor bariere, aceasta se adaptează oricărei probleme și împrumută puterile sale transformatoare, eficiente, oricărei persoane ce are nevoile de ele.

Totodată, terapia prin artă adaugă rolului vindecător al artei cunoștintele despre dezvoltarea umană, tradiții spirituale, multiculturale și artistice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.