Cum vor fi sancționați profesorii care au corectat greșit lucrările la examenele naționale

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că profesorii în cazul cărora s-a constatat că au greșit la evaluarea lucrărilor de la examenele naționale își vor pierde acest drept. Conform ministrului, în această situație sunt câteva zeci de profesori din țară.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că în aproape 53.000 dintre cele 56.000 de contestații depuse la Evaluarea Națională notele au fost schimbare.

Acesta a mai spus că în 6.000 de cazuri diferențele dintre note au fost de un punct, dar au fost și cazuri în care diferențele au ajuns la 3,4 puncte.

Am făcut un exercițiu, pe lângă media inițială, pe lângă nota rezultată în urma contestației am mai cerut o reevaluare în centrul de examen, iar apoi a patra evaluare am cerut-o la Centrul Național de Evaluare și Examinare, să fie făcută de cei care au creat subiectele și care au creat și baremurile.

Concluzii triste, patru evaluări pe aceeași lucrare, patru note diferite în unele situații, nu sunt multe, dar sunt, iar faptul că sunt este un semnal de alarmă. Grav”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Acesta a declarat că subiectele au fost corect formulate, gradul de dificultate a fost corect stabilit, iar baremul a fost fragmentat atât de mult „încât era foarte greu să greșești”.

Și totuși am avut diferențe mari. Asta înseamnă că factorul uman, subiectivismul, este foarte pronunțat, înseamnă că avem nevoie de o corectare obiectivă care să fie făcută de evaluatori care nu se cunosc între ei și care să fie făcută automat de către un soft care nu mai greșește atunci când e vorba de întrebări tip grilă”, a mai spus Cîmpeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.