Azi se da examenul scris la Definitivat. 130 de candidati la Satu Mare

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, se desfășoară astazi, 14 iulie, de la ora 09.00, în centrul de examen Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare.

Proba se va desfășura la 29 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 130 de candidați (dintr-un total de 142 de candidați înscriși la începutul anului școlar).

Candidații au avut acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 07.30, în baza unui document de identitate valabil.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit numai în cazul candidaților cu cerințe speciale cărora, ca urmare a solicitării și pentru asigurarea egalității de șanse, li s-a aprobat acest lucru.

Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (34 de candidați), învățământ primar în limba română (17 candidați); învățământ preșcolar în limba română (10 candidați) etc.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.