Produse otrăvite în două dintre cele mai mari mari lanțuri de magazine din România !

Inspectorii veterinari au anunțat retragerea de la comercializare a două produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

În primul caz este vorba despre mărarul mărunțit vândut în supermarketurile Carrefour, în care s-au depistat concentrații periculoase de pesticide.

Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Datele de identificare ale produselor sunt:
Denumire produs: MĂRAR MĂRUNȚIT 8 G BLANC
Cod EAN: 5941337331281
Lot/DLC: L03 / 10 2023”, se arată într-un anunț postat de ANSVSA pe site-ul propriu.

În cel de-la doilea caz este vorba despre un sortiment de înghețată Unique comercializat de lanțul Penny. Înghețata este potențial periculoasă pentru consum, dar nu se precizează din ce motiv.

Vă informăm că producătorul CICOM SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate mai sus, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea că acestea sunt neconforme.

Din grijă față de consumatori, REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele mentionate mai sus să NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. CICOM SRL își cere scuze pentru neplăcerile create!”, informează ANSVSA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.