Miercuri, cea mai călduroasă zi. Termometrele vor ajunge la 40 de grade Celsius

Miercuri, 14 iulie, temperaturile pot ajunge până la 40 de grade Celsius. În ceea ce privește minimele pe parcursul nopții, acestea nu vor coborî mai jos de 22 de grade Celsius.

Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat că ziua de miercuri va fi cea mai călduroasă de până acum. Aceasta a spus că în funcție de analiza care va fi efectuată mâine se va emite sau nu un cod roșu de caniculă.

La 39 de grade, vom resimţi cu mult mai mult. E posibil să consemnăm diferenţe de 7-8 grade, posibil şi mai mari, de 10 grade Celsius chiar. Mâine, miercuri, putem confirma că va fi cea mai călduroasă zi de până în prezent. Ne aşteptăm la valori de 39 de grade Celsius în vestul ţării, izolat chiar 40 de grade Celsius. Vom face analiza mâine, şi dacă ne apropiem de cele mai ridicate valori istorice ale unei zile de 14 iulie, cu siguranţă nu trebuie să excludem un posibil cod roșu. În acest moment, analiza arată această situaţie, dar mâine vom reanaliza şi vom reactualiza prognoza”, a punctat Elena Mateescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.