Țările europene care impun din nou restricții

Mai multe tari din Europa instituie din nou restrictii, după creșterea cazurilor Covid.

Germania şi Franţa şi-au avertizat cetăţenii să evite călătoriile în Spania, unde rata infectare cu coronavirus a devenit cea mai mare din Europa continentală, lovind puternic sectorului său turistic la începutul sezonului crucial de vară.

Olanda a declarat vineri că va reintroduce restricţiile în restaurante, baruri, cafenele, cluburi de noapte şi evenimente live – la doar două săptămâni de la ridicarea lor – din cauza unei creşteri de peste zece ori a ratei de infectare.

Cipru a reintrodus, de asemenea, regulile cu privire la numărul de persoane permise în localurile de ospitalitate şi divertisment săptămâna trecută, după ce rata zilnică de infectare cu coronavirus a atins un nivel maxim pentru anul acesta.

Portugalia a declarat că turiştii trebuie să fie vaccinaţi, să facă un test negativ sau să fi trecut recent prin boală pentru a rămâne în hotelurile sau pentru a mânca în restaurantele din multe zone.

Infecțiile cu coronavirus au explodat, în ultima săptămână, în țările europene preferate de români pentru concediile de vară. Situația evoluează rapid în Grecia, Spania, Portugalia, Cipru și în alte state europene, pe fondul răspândirii rapide a variantei Delta, apărută pentru prima dată în India.

In ultimele 7 zile, cele mai multe infectări la un milion de locuitori au fost înregistrate în Cipru, urmat de Marea Britanie, Spania, Portugalia și Grecia. Și alte țări au intrat din nou pe o curbă ascendentă a cazurilor de COVID, deși în unele dintre acestea numărul infectărilor raportat la populație nu a ajuns încă la cote îngrijorătoare, cum sunt Franța sau Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.