9 semne pe care corpul ni le transmite înainte de a avea un accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral este cauzat de un defect al vaselor de sânge din creier, care sunt blocate, împiedicând oxigenul să ajungă la celulele creierului. Multe cazuri sunt fatale, altele lasă sechele, dar iată 9 simptome de avertizare ale acestui incident grav:

1. Amețeală bruscă

Potrivit medicului și profesorului din cadrul Departamentului de Neurologie de la Universitatea Hopkins, David Newman, amețeala poate fi un semn puternic la femeile cu vârsta sub 45 de ani.

2. Pierderea vederii sau vederea încețoșată

Consultați imediat un medic dacă observați că aveți o pierdere a vederii sau vedere încețoșată, deoarece acest semn este foarte caracteristic accidentului vascular cerebral.

3. Slăbiciune a membrelor

4. Tulburări de limbaj

La început, puteți schimba cuvinte sau furniza informații false, dar atunci când cazul se înrăutățește, există riscuri de iluzii și halucinații pe diferite subiecte. Dacă se întâmplă acest lucru, consultați urgent un specialist.

5. Cefalee sau migrenă severă

Când durerile de cap sunt însoțite în principal de o „aură” (cunoscută și sub denumirea de migrenă oftalmică), poate fi un semn de avertizare că organismul tău iti da semne cu privire la riscul de accident vascular cerebral.

6. Durerea facială (numai pe o parte)

Acest simptom nu este atât de frecvent, dar poate funcționa ca o indicație. Deci, dacă începeți să simțiți durere pe o parte a feței, adresati-va medicului.

7. Epuizare

În special la femei, acest semn poate fi însoțit de dezorientare, oboseală și confuzie.

8. Paralizia facială

Unul dintre cele mai clasice simptome este paralizia facială, așa că, dacă simți că fața ta este paralizată, este un indiciu puternic că ai suferit un accident vascular cerebral.

9. Palpitaţii

Palpitaţiile apar, de obicei, în momentul în care există un motiv bine întemeiat, cum ar fi o sperietură zdravănă, efort fizic susţinut sau o emoţie puternică. Dacă te confrunţi subit şi fără motiv cu palpitaţii, este posibil să suferi un accident vascular cerebral. Palpitaţiile sunt însoţite şi de alte simptome clasice ale atacului cerebral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.